::maknakan::

Bissmillahirrahmanirrahim..

ehsan Google

Selawat dan salam buat Rasul junjungan..syukur atas setiap nikmat..syukur atas setiap anugerah Ilahi..alhamdulillah..salam Jumaat..salam penghulu hari buat semua..boboy sila tunaikan solat Jumaat ye..kan untung tak perlu solat zuhur..tapi setiap  hari Jumaat sahajalah tak perlu solat zuhur..jangan buat buat hilang ingatan..anggap hari hari..hari Jumaat ye..harap maklum..harap faham..harap take note..full stop..

Anak itik sakit perut
Kerana tertelan gigi bongsu
Dalam hidup mesti pandai rebut
Moga diakhirat tidak lesu

Watak P Ramli Kassim Selamat
Hidup sering dirundung susah
Kalau hidup nak sentiasa berkat
Manjakan dirilah pada sejadah

Allah suka dan sayang kita..bukti??Allah makbulkan doa doa kita..ujian??itu juga tanda Allah kasihkan kita..kenapa??kerana Allah boleh tunjuk dan pamerkan rasa kasih,,sayang dan cintanya pada hamba..mengikut kehendakNYA sendiri..kita gembira bila mana hasil kerja dan ciptaan kita dipuji melambung..lebih tinggi daripada ombak lautan Hindi..namun jangan sesekali kita lupa untuk memuji muji Allah kerana hebatnya DIA mencipta kita semua..

Assalammualaikum..





Previous
Next Post »

16 comments

Write comments
November 7, 2014 at 11:59 AM delete

smgt yui bc ni..

salam jumaat dan salam kenal akk.

Reply
avatar
Kakzakie
AUTHOR
November 7, 2014 at 12:08 PM delete

pagi cerah petang hujan
malam berselimut tidur lena
bila Allah beri ujian
tanda Allah nampak kita

subuh bangun kena kejut
solat subuh dua rokaat saja
sejadah sekarang pun pandai sujud
tidak malukah melihatnya


Reply
avatar
Gee Lion
AUTHOR
November 7, 2014 at 12:22 PM delete

jangan hanya bersyukur ketika senang. sedang ketika susah itulah banyak pahala yg dapat dikumpul kan cik jua.. ^_^

Reply
avatar
Tihara
AUTHOR
November 7, 2014 at 2:53 PM delete

Alhamdulillah,saya suka entry ni
walau apa pun, kita kena ingat Allah Yang Satu.

Reply
avatar
LadyBird
AUTHOR
November 7, 2014 at 10:30 PM delete

Salam jumaat kak.. esok dh sabtu.. cepatnye mase berlalu..

Reply
avatar
Ida Scripters
AUTHOR
November 7, 2014 at 11:23 PM delete

Salam, akak, lama tak singgah sini...terima kasih kerana masih kekalkan blog ida dalam blog akak. Hari ini ida dah tukar baru link blog ida... harap dapat tukarkan juga di senarai blog list akak yer

http://scriptersnews.blogspot.com/

Kesulitan amat dikesali, tq

Reply
avatar
Zizie Zack
AUTHOR
November 8, 2014 at 1:14 PM delete

bila ditimpa musibah, itu juga satu nikmat daripadaNya.. :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 10, 2014 at 9:43 PM delete

@Kakzakie
itulah tanda kekuasaan Allah kan kak..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 10, 2014 at 9:45 PM delete

@LadyBird
rugulah bagi yang mensia siakan waktu..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 10, 2014 at 9:47 PM delete

@Zizie Zack
betul tu zie..nikmat dan rahmat..

Reply
avatar

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon