::SemangaT::

Bissmillahirahmanirahim 
Assalammualaikum

Sumber Google 

Mata itu rezeki..salah satu daripada nikmat yang tidak ternafi..banyak lagi..mensyukuri nikmat Ilahi..sekurang kurangnya ucaplah  alhamdulillah..tanda seorang hamba yang merendah diri..tak rugi walau sekelumit debu..

Teruja?..boleh..hakikat manusia..terkadang melompat,,terkadang bersorak,,terkadang menjerit..ini realiti..hakikat..awas jangan berlebihan..kesian anak ayam baru lepas menetas dik..penyek terpijak gara gara syok cari sudut ter'cun' nak berselfi..baik baik selfi jadi selfish dik..siap sedia ye kumpul semangat nak dengar bebelan yang tak kurang energynya tu..tak apa..dari kesilapan itu kita belajar..

Tidak cerdik tak apa..tidak gagah perkasa pun tak apa dik..tidak sehebat dia dan mereka juga tak apa..tapi jangan tiada semangat..semangat umpama vitamin..yang rebah boleh bangkit..yang mundur boleh maju..asalkan semangat itu disemai pada tapak yang sewajarnya..
Previous
Next Post »

3 comments

Write comments
Gee Lion
AUTHOR
October 7, 2014 at 11:09 PM delete

Pendek kata, jangan lupa nikmat yg diberi & di mana kita berpijak. Ada pendirian, tu yg penting an.

Huhuhuhu...

Reply
avatar
Kakzakie
AUTHOR
October 8, 2014 at 8:34 AM delete

Disamping itu syukur bukan hanya di bibir tapi kena lahir dari hati. Kehendak dan usaha kena seiring dgn semangat baru indah semua aturan 'perjalanan' jadinya.

Reply
avatar
October 8, 2014 at 3:32 PM delete

Hebatnya ayat² dalam entri ni...
(^^,)

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon