::Seakan masa itu mengikaT::

Bissmillahirahmanirrahim..
Assalammualaikum semua..hye..

ihsan GOOGLE

On time!!..ketepatan waktu itu penting..di situ mampu mengubah persepsi..boleh melembutkan hati yang keras,memadam amarah yang kian membara..dan secara tidak langsung ianya menunjukkan kejujuran diri..jujur kerana menepati janji dan waktu..serta jujur dalam galas tanggungjawab..kurang dah nak jawab depan Allah nanti..bila kita memudahkan urusan orang lain..insyaAllah setiap urusan kita juga kian menjadi mudah..suka tak..yeyy..

Setiap daripada kita ada peranan masing masing..lunaskan sebaiknya..namun tidak menjadi salahnya andai saling membantu..asal jangan membantut..nanti sampai bila pun tak boleh maju..tak dapat mencapai sasaran..nak jadi cikgu..nak jadi doktor..nak jadi artis..ehh..hehe..nak kawin muda pun cita cita tahu tak..kihkihkih..ada pro dan kontranya..molek pengurusannya..insyaAllah comel  impaknya asalkan ibu ayah redha ye..pass..

24 jam..sama..jangan iri hati..stress??terpulang pada diri bagaimana mengurusnya..8 jam tidur..8 jam mencari rezeki..8 jam beribadah kepada Allah..pun ok..hehe..
Previous
Next Post »

4 comments

Write comments
Gee Lion
AUTHOR
October 18, 2014 at 12:12 AM delete

tapi ada juga yg terlajak buat itu ini tanpa mempedulikan kebijaksanaan menguruskan waktu.. sudahnya, apa yg dijanji tak dibuat.. tu ler, lain kali jgn berjanji dari awal... grrr...

Reply
avatar
Zizie Zack
AUTHOR
October 19, 2014 at 11:39 AM delete

masa itu emas dan takkan kembali :D

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
October 20, 2014 at 8:16 PM delete

@Gee Lion
ermmm begitulah biasanya..namun boleh berubah dengan syarat berusaha untuk berubah..

Reply
avatar

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon