::Kait mengait::bersangku pauT::

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalammualaikum..hye hye..

Ihsan google

Kita sekarang bermulanya daripada sepasang pasangan halal..alhamdulillah..dengan izin Allah kita lahir..daripada sifar..hingga kini..belajar sepanjang hayat..luaskan minda..istilah belajar bukan sekadar mengadap buku mambaca terkunat kamit menghafal formula..sekali sekala termenung tongkat dagu..tidak ye..ada juga yang berjaya berlandaskan pengalaman hidup..insyaAllah..kun fayakun Allah itu hadiah terindah..jadi rajin rajin menjengah ke bawah..tak pun toleh ke belakang sekali sekala..terutama pandang ibu bapa kita..apa pun situasi setialah disamping mereka..amin..

Engkau..engkau..aku..aku..betul..kan kubur masing masing..betul..namun jangan lupa..setiap daripada kita ada tanggungjawab sesama insan..fardhu ain itu antara kita dan Allah..fardhu kifayah antara kita sesama insan dan perlu juga kita menjawab dengan Allah..suka atau tidak kita mesti ambil tahu..mesti..namun jangan melampaui batasannya ye..sekadarnya saja tapi sesempurna yang selayaknya..

Kita ini hiasan dunia..amalan kebaikkan kita pula menjadi perhiasan diri di akhirat kelak..bagaimana laluannya dan ke mana destinasinya..bergantung langkah yang kita mulakan kini..
Previous
Next Post »

6 comments

Write comments
Gee Lion
AUTHOR
October 13, 2014 at 10:24 PM delete

tapi malangnya, ramai insan yg lupa diri bila berjaya & memandang rendah pd usaha orang lain.. esp. org yg tak sekufu dgn dia.. hurmm ):

Reply
avatar
Zizie Zack
AUTHOR
October 14, 2014 at 8:10 PM delete

tak suka betul dengan orang yang suka cakap kubur masing2. sedangkan perpaduan antara sesama insan tu juga menyumbang kepada pahala kepada diri sendiri.. a simple things that simple but always be ignored.

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
October 20, 2014 at 8:18 PM delete

@Gee Lion
betul..moga cepat cepat berubah..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
October 20, 2014 at 8:19 PM delete

@Zizie Zack
yess..sepatutnya berukhwah itu dunia dan hingga akhir hayat..

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon