::TerbiasA::

Ihsan Google


Bissmillahirahmanirahim..
Assalammualaikum dan hye semua..

Moga semua sahabat sahabat sihat senantiasa..alhamdulillah..dan sakit itu bukan ujian semata..disampingnya Allah gugurkan dosa dosa kecil kita juga..ingat,, bersabar pun dapat pahala ya..

Hati kita milik Allah,, malahan semua kita punya adalah kepunyaan Allah..yakininya..sepenuh jiwa raga ok..jangan ingat dok bercintan cinton saja bersungguh sungguh dik..putus cinta frust menonggeng tu panjat bumbung tido atas bumbung..lebih menyakitkan hati dan mata..tido atas bumbung rumah jiran..jadi bila bila masa hati kita itu boleh berbolak balik..namun doa sentiasa agar hati kita tetap dan dilandasan yang betul..

Jangan terlalu membenci kelak bertukar suka dan sayang..tidak molek andai begitu mengasihi takut itulah yang bakal dimusuhi..penyelamat adalah bersederhana..yes,,kan itu yang disyorkan..bila kita mula mendekatiNYA umpama berjalan..Allah pula ibaratnya datang berlari menghampiri kita..

Usahalah bersungguh sungguh agar Allah pandang kita..beruasaha untuk berubah..tanpa garisan permulaan bagaimana kita mahu menemui penamatnya..andai kita terbiasa lakukan kebaikkan,, kebaikkan itu juga membayangi kita..dan hati terasa takut untuk mendustainya..namun usah bermuram durja,, kerana taufiq dan hidayah Allah itu untuk semua..
Previous
Next Post »

8 comments

Write comments
Kakzakie
AUTHOR
August 25, 2014 at 10:13 AM delete

Itulah kalau nak mendidik hati yg berbolak-balik inilah yg susah. Apa lagi dek kerana terbiasa menganggap yg tak betul dirasa betul... timbang-tara dibuat dgn naluri sendiri tanpa sedar sebenarnya menjurus kehancuran..

Tapi betullah Allah sentiasa menerima taubat hambaNya..

Reply
avatar
Cik Yaya
AUTHOR
August 25, 2014 at 1:34 PM delete

teruskan iqtiqamah dalam mencari redha Allah

Reply
avatar
August 26, 2014 at 12:33 AM delete

Itulah sepatut nya macam pendapat cik yaya..teruskan istiqomah...

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 29, 2014 at 7:04 PM delete

@Kakzakie
Kan kak,, acap kali kita tertewas tanpa sedar..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 29, 2014 at 7:05 PM delete

@Bunda a.k.a KN
Betul bunda..itu sebaik2 tindakkan..

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon