::..BarU..::

Sumber: Google

Assalammualaikum..

Syukur atas setiap rahmat dan nikmat daripadaNya..alhamdulillah..selamat hari pekerja kepada semua..moga kita menjadi pekerja yang cemerlang dunia..gemilang di akhirat..ingat..nak syurga Allah pun kena bekerja keras..

Ini masanya...ibu ayah bawa anak anak berjalan jalan..anak anak yang berkelapangan pulang ke kampung..ziarah ibu ayah..saudara mara..dan tak kurang yang mengambil kesempatan mengadakan majlis majlis istimewa..kesihatan,keselamatan,, mesti diambil kira ok..

Citarasa...hai lain orang lain..ye tak??walau seibu..sebapa..betul?zaman kecil kecil mungkin ye..namun andai ianya masih boleh bertahan hingga kini..syukur alhamdulillah..dan lain citarasa itu tidak bermakna tiada persefahaman..setuju??jemu pakai baju itu tukar baju ini..bosan pakai kasut ini,, ganti kasut itu..tak suka dengar mak ayah berleter,, cukup sekadar kita meminta maaf,muhasah diri dan mendengar..bukan menghantar mereka ke rumah orang orang tua..ingat tu..satu saat kita berada di tempat mereka juga..

Baru...melalui hari yang sama..namun situasi yang berbeza..bersilih ganti..yang membezakan sama ada kita ini semakin positif atau pun sebaliknya..jom muhasabah diri..Setiap nafas kita itu hadiah daripada Allah..untuk kita sentiasa mentarbiah diri terutamanya hati..kan Allah pandang hati kita..jadi jangan mengumpat walau sekadar dalam hati..kihkihkih..jangan bimbang..Allah sangat pengampun..bertaubatlah sesungguh hati..akan menjadikan kita umpama bayi yang baru dilahirkan..buku amalankita telah diganti..berusahalah corakkan dengan warna yang mendamaikan kita di syurgaNya..salam Rejab..
Previous
Next Post »

8 comments

Write comments
Miss Xyz
AUTHOR
May 1, 2014 at 8:08 AM delete

Selamat Hari Pekerja! yep, pengorbanan yang takkan mampu dibalas kecuali Allah yang membalasnya ialah pengorbanan ayah ibu :3

Reply
avatar
May 2, 2014 at 1:05 PM delete

salam rejab kak :) isnyaAllah, makin hari, semakin baik.. Amin..

Reply
avatar
~cik atin~
AUTHOR
May 5, 2014 at 1:17 AM delete

sungguh. muhasabah diri tuh sangatlah penting. Allah sangat suka hambaNya yang harini ag baek dari hari semalam :)

Reply
avatar
~cik atin~
AUTHOR
May 5, 2014 at 1:17 AM delete

sungguh. muhasabah diri tuh sangatlah penting. Allah sangat suka hambaNya yang harini ag baek dari hari semalam :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
May 6, 2014 at 2:29 PM delete

@~cik atin~
Yup..betul tu atin..asalkan kita sentiasa berusaha perbaiki diri..

Reply
avatar
May 10, 2014 at 6:31 PM delete

assalamualaikum jue, rasa lama sangat mama tak jenguk jue kat sini..

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon