::..Adat kitA..::

Advertisement
Sumber google

Assalammualaikum..
Ya Rabb

Anak itik lompat lompat,
Bulu pelepah tanggal sehelai,
Jangan kita terlompat lompat,
Takut tak sudi mak jejaka nak datang mengintai.
**hilang mood terus nak masuk merisik ye..jadi apa salahnya berkain batik itulah warisan zaman berzaman..tak gitu..hehe

Makan keropok bersulam air,
Makan di atas tangga ronggak,
Jangan hanya nilai pada yang zahir,
Kelak diri sendiri rosak.
**masa bercinta masa hati kembang setaman..tak pe you tak pandai masak,, kedaikan banyak,,Bila cinta terasa kuncup..Haruman setaman tak berguna lagi..adoii..

Panjat pokok berkain sarung,
Kambing jantan tersenyum aneh,
Bukan mudah nak hidup senang,
Mesti rajin berusaha gigih.
**tiada yang semudah petik jari..sama ada suka atau tidak..hidup mesti berjuang..nak hidayah Allah pun mesti usaha cari you..hihi..

 Bangun pagi pergi sekolah,
Botol susu terselit di celah buku,
Didiklah hati takutkan Allah,
InsyaAllah tiada perkara buruk akan berlaku.
**takutlah pada azab Allah kerana ianya sangat pedih,, bila kita ingat itu,insyaAllah kita tidak mahu mendekati keburukkan..walau sekadar jeling paku..hehe..


12 Komen untuk "::..Adat kitA..::"

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

ehehehe... suka pula baca entri macam ni... susunan bhasanya melucukan...hehe..

In Shaa Allah.. pngajaran kita ambil,yg baik kita amalkan...

ehehehe... suka pula baca entri macam ni... susunan bhasanya melucukan...hehe..

In Shaa Allah.. pngajaran kita ambil,yg baik kita amalkan...

@Abak Lorong Cinta
Terima kasih abak..sekali sekala kita bersantai..asalkan tidak melupakan DIA yang sentiasa memerhatikan kita..

Haha kelakar juga pantun kak PC ni

pantun yang ada masukk.. pandai PC... wahhh

takuti lah azab Allah, kerana ternyata ianya benar!

@Ida Scripters
Alhamdulillah boleh la ida..ida senyum ea..yeyyy..

@Aku Penghibur
Terima kasih acik..sekali sekala berpantun..lama sangat tak berpantun ni..

@Norhasniza Khalid
Betul mama..zaman PC sebaya anak mama kakak..pergi sekolah cikgu pesan..jangan buat perkara tak elok..nanti di akhirat kena seksa..tapi sekarang ni di dunia lagi Allah beri tunai..untuk mengingatkan hambanya yang lalai..

deqla suka smua entri PC.. semuanya motivasikan diri..alhamdulillah.. perkongsian yg sgt bermakna.. :)

@Deqla Manjew
Allahuakbar..syukurlah..terima kasih deqla..PC pun suka ziarah blog deqla tau..

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..

Back To Top