TitiK berMUla deTik perKeNAlaN,,NaMA ohh NamA..

"Assalammualaikum..buat apa tu..sini la kita sembang-sembang"..ermm dialog keramat cik kiah..hehehe..again..nk join vouge le tu..xpe..ala-ala retis(artis)gitu..hehehe,,duduk jauh dari kampung (KL je)..terasa mcm jauh sgt..dh tak dapat nk ikuti apa yg berlaku di kampung..tp yg paling seronok...bila tiba musim hujung mggu dan cuti sekolah..ada saja deringan phone kami..ermm ehhh bba mma...ehhh mak abh(mertua)..huhuhu..sibuk la juga..tak kurang kwn2 kenalan dr zaman ribena,,atau sekolah dan kenalan zaman remaja matang..ahaa blm tua lg tp akn tua,tu hakikat..klu tak sms,call..ermm yg canggih lg "tag"je kat fb..(share dgn en hubby)sharing is caring sayang..katanya..ha yelah..knpa semua bg tarikh ni..siap pesan lg..wajib datang..cewahh..insyaallah..ada terlepas tmujnji ke siap ada yg reminder ni???!!kwang..kwang..kwang.appoiment WALIMATULURUS rupanya..alhamdulillah Allah tlh pertemukan jodoh mereka..((bbrapa bln kemudian))ehh fenomena melanda lg..hot sms,call and  news...morning sickness le pulak..alhamdulillah..share good news adalah tindakan yg sihat..tak kurang jg yg excited tahap cemerlang akan shopping sakan sediakan keperluan baby..macam-macam ragam,,mncari nama yg sesuai pn ada dlm list tau(wajib),,nm sedia ada ditambah(siti+nur+++) ,, dicampur(arab+jawa),digabung(nm ist eri+nm suami)..mcm2 lg la 'di'...walau bagaimanapun,pilihan nama adalah aspek yg PALING penting sekali.nama itu akn dibawa hingga hujung nyawa.berilah nama yg baik kerana ia merupakan satu doa bila org memanggil kita..selain lambang identiti muslim dan muslimah itu sendiri..betul tak.... :) masakan tidak..cik kiah dgn cik senah pn bg nm yg indah pd cucu2 mereka..rayyan nur..afi hail..haa class x?...rujuklah buku panduan nama2 Islam yg ada sbg pnduan supaya apabila dihadapan Allah nanti ibu bapa tidak dipersalahkan kerana beri nm yg tidak indah..wassalam :)
Previous
Next Post »

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon